29 Ιαν 2014

Διδακτική ιστορία ανθρώπινης συμπεριφοράς!

Διδακτική ιστορία Ανθρώπινης συμπεριφοράς!

Διάβασα στο Λακωνικό τύπο αυτή την ιστορία ανθρώπινης συμπεριφοράς, σε έναν κόσμο που αρχίζει να μοιάζει έντονα απάνθρωπος και χάρηκα! Δεν θα την έλεγα συγκινητική, μα απόλυτα διδακτική! Μια ανάλογη διδακτική ιστορία έχω εδώ και καιρό αναρτησει στο ιστολόγιο μου στην σχετική ενότητα των διδακτικών ιστοριών που έχουν όλες πολλά να μας δώσουν αν τις διαβασουμε. Η διδακτική αυτή ιστορία ίσως να είναι και φανταστική. Είναι όμως το ίδιο αληθινή όπως και η πραγματική ιστορία που διάβασα στον ιστότοπο της εφημερίδας. Τις παραθέτω και τις δύο στην συνέχεια, πιστεύοντας ακράδαντα πως υπάρχει ελπίδα!

Από Λακωνικό Τύπο: Συγκινητικό! Τη βρήκαν να περπατά ξυπόλυτη σε δρόμο της Σπάρτης και… Μια άκρως συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/11/2016) στη Σπάρτη.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “ΛΤ”, ήταν περίπου 2.15΄ πμ της Τετάρτης, όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα (περίπου 24-25 ετών) που κινούνταν με όχημα, διέκριναν μια ηλικιωμένη γυναίκα να περιπλανάται άσκοπα και ξυπόλυτη(!) στη συμβολή των οδών Λεωνίδου και Θερμοπυλών. Επιχειρώντας να τη βοηθήσουν, διαπίστωσαν ότι η ηλικιωμένη βρισκόταν σε σύγχυση και ως εκ τούτου η επικοινωνία μαζί της ήταν σχεδόν αδύνατη. Άμεσα, οι δύο νεαροί ειδοποίησαν την Αστυνομία που σε λίγη ώρα έφτασε στο σημείο. Χάρη σε επίμονες προσπάθειες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης κατόρθωσαν να πληροφορηθούν από την ηλικιωμένη τη διεύθυνση κατοικίας της. Η ηλικιωμένη, που πιθανότατα πάσχει από Αλτσχάιμερ ήταν σώα και αβλαβής, χάρη στην κίνηση των δύο νεαρών και την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας Σπάρτης.

Το πλέον συγκινητικό, όμως, ήταν ότι

η νεαρή κοπέλα -σε μία εξαιρετική κίνηση αλτρουισμού- πρόσφερε από την πρώτη στιγμή τις κάλτσες της στην ηλικιωμένη γυναίκα, την ώρα που εκείνη ήταν ξυπόλυτη στο παγωμένο έδαφος!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο νεαρούς, οι οποίοι σε μία εποχή όπου οι ηθικές αξίες και αρχές διέρχονται κρίση, απέδειξαν ότι υπάρχει ακόμα απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στις ημέρες μας. Άξιοι ευσήμων είναι και οι αστυνομικοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την υπόθεση, με αξιοθαύμαστο ζήλο που ξεπερνά τα στενά υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Μέσα στην παγωνιά, επικράτησε ένα ξαφνικό κύμα ζεστασιάς και μια νότα ελπίδας… Μπράβο!

Διαβάστε εδώ το σύνολο της "Χριστουγεννιάτικης διδακτικής ιστορίας - Η ξυπόλυτη γριούλα και ο νεαρός με τα καινούρια παπούτσια". Πλησιάζουν Χριστούγεννα… Οι πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους, δέντρα στολίζονται και οι άνθρωποι ξεχύνονται στους φωτεινούς δρόμους για ψώνια ή για μια απλή βόλτα. Το χιόνι αρχίζει να πέφτει και να φωτίζει και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα λαμπιόνια το σκοτάδι που ήδη έχει απλωθεί… Το κρύο τσουχτερό, αλλά ίσως η ζεστασιά της καρδιάς μας, μας κάνει να το απολαμβάνουμε χωρίς διαμαρτυρίες και αυτό! Εξάλλου τι νόημα έχουν τα Χριστούγεννα χωρίς λίγο χιόνι; Και εσύ περπατάς μέσα στο πλήθος...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.