25 Ιαν 2014

Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Τρίτη 28-03-2017 η πρώτη πληρωμή δικαιούχων

Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - Τρίτη 28-03-2017 η πρώτη πληρωμή δικαιούχων

(ΦΕΚ Β 128/24.1.2017

(Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Δείτε τι αλλάζει αυτή τη φορά στην πληρωμή

Έχουμε αναφερθεί στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήδη από τις αρχές του 2015, στην εκπομπή "Παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 την οποία μπορείτε να ακούστε εδώ.

Με μια απλή προσέγγιση του τίτλου του νέου προγράμματος "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα" καταλήξαμε άμεσα στο συμπέρασμα της βέβαιης πορείας προς την εξαθλίωση για τον Άνθρωπο με Αναπηρία και τις λοιπές κοινωνικές ομάδες, αναλύοντας (όπως θα ακούστε στο απόσπασμα της εκπομπής) μόνο τις λέξεις του τίτλου του προγράμματος. Αν τώρα ανατρέψει κάποιος στο άρθρο 13 θα διαβάσει αυτό που προβλέπαμε ως φυσική εξέλιξη. Το άρθρο 13 αναφέρει: "Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που μετονομάστηκε σε "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Διαβάστε σχετικό άρθρο με τίτλο: Όταν οι μειώσεις μετονομάζονται σε εξορθολογισμό, αναδιάρθρωση, αποκατάσταση στρεβλώσεων, αναπροσαρμογή... - Διαρκής ενημέρωση

Διαβάστε σχετικό άρθρο με τίτλο: Τα επιδόματα στο στόχαστρο της τρόικας - Θα αποδίδονται βάσει νέων κριτηρίων

Άρθρο 1 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (εφεξής πρόγραμμα ή Κ.Ε.Α.) είναι ένα νέο προνοιακό πρόγραμμα που συνδυάζει: <π>1. Εισοδηματική ενίσχυση: το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της παρούσης. <π>2. Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά: διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης έκαστου προγράμματος, με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης, ενταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ενταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους, κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ύδρευσης, κοινωνικό τιμολόγιο Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

3. Υπηρεσίες ενεργοποίησης: προώθηση των δικαιούχων, εφόσον δύνανται να εργαστούν, σε δράσεις που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη προτεινόμενης θέσης εργασίας, τη συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τη συμμετοχή σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, τη συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, την ένταξη ή την επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Άρθρο 2 Ορισμοί για την εφαρμογή του Κ.Ε.Α - Ως Ωφελούμενες μονάδες ορίζονται το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το πολυπρόσωπο νοικοκυριό και οι άστεγοι που έχουν καταγραφεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

(Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Δείτε τι αλλάζει αυτή τη φορά στην πληρωμή

Ενημέρωση των δικαιούχων από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) για τη διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος ΚΕΑ. Διαβάστε εδώ το σύνολο του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.