29 Μαρ 2014

Τα επιδόματα στο στόχαστρο της τρόικας - Θα αποδίδονται βάσει νέων κριτηρίων

Τα επιδόματα στο στόχαστρο της τρόικας - Θα αποδίδονται βάσει νέων κριτηρίων

Σήμερα προστέθηκε άλλο ένα δημοσίευμα από το Έθνος στο αρχείο με τα άρθρα που μας φέρνουν πιό ΄κοντά σε δυσμενείς εξελίξεις.

Εάν ξαφνιάστηκε κάποιος από τα όσα δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος Γερούν Ντάισελμπλουμ, τότε δεν παρακολουθεί τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας, με τις ρεαλιστικές προσεγγίσεις, στις οποίες απλά εξηγούμε τι γράφουν τα όσα έχουν προσυμφωνηθεί και υπογραφεί. Είναι μειώσεις και περικοπές που οδηγούν στον αφανισμό μας. Εάν τρομοκρατήθηκε από τα όσα έμαθε, καλά έκανε και τρομοκρατήθηκε.

Γιατί είναι αλήθεια αυτό που βροντοφωνάζουμε τόσο καιρό! Πως το ποσό που θα απαιτηθεί για την εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης θα βρεθεί μέσω της περικοπής των κονδυλίων για την κοινωνική πρόνοια. Η αρχή θα γίνει με την περικοπή βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, που θα πλασαριστεί ως εξορθολογισμός, αναδιάρθρωση, αποκατάσταση στρεβλώσεων, αναπροσαρμογή...

Από το Έθνος του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2016 το άρθρο "Με νέα κριτήρια όλα τα επιδόματα"

Σε πλήρη αναδιάρθρωση οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων προχωρά το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του νέου προνοιακού χάρτη που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Διαβάστε εδώ "Κατρούγκαλος: με εισοδηματικά κριτήρια τα επιδόματα".

Μετά την "κολυμβήθρα του Σιλωάμ", το ΚΕΠΑ, που "γιατρεύει" αναπηρίες, οι περικοπές αυτές, τη συγκεκριμένη στιγμή, αποτελούν τον ολετήρα μας.

Σημειώνουμε πως κανείς ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά να απεγκλωβίσει τους αναπήρους από την επιδοματική πολιτική, προσφέροντας τους ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης, την ευκαιρία για την αλλαγή πορείας, για την ουσιαστική ενσωμάτωση στην κοινωνία.

Και τώρα έρχεται να κόψει και αυτή την ελάχιστη στήριξη που προσέφερε μέσω των επιδομάτων, οδηγώντας σταθερά προς τον αφανισμό.

Διαβάστε επίσης την ανάρτηση της 6ης Ιουλίου 2016 με τίτλο: Έμμεσο «ναι» Κομισιόν σε περικοπές των παροχών κοινωνικής πρόνοιας.

Από την "παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 που μπορείτε να ακούστε εδώ σας είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα αντιμετωπίζαμε στο άμεσο μέλλον, άσχετα με το ποιά θα ήταν η κυβέρνηση που θα αναλάμβανε τα ίνια της χώρας.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι... τρύπες για τη χρηματοδότηση της πανελλαδικής εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το ΚΕΑ προϋπολογίζεται για το 2017 στα 760 εκατ. ευρώ, ενώ οι δανειστές εμμένουν στην εξασφάλιση πόρων μόνιμου χαρακτήρα. Τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών φέρονται να αναζητούν περί τα 250 εκατ. ευρώ. Χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε στο Κοινοβούλιο της Ολλανδίας την επικαιροποιημένη ατζέντα του επικείμενου Eurogroup. Αναστάτωση προκλήθηκε καθώς αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών ανοίγει ξανά θέμα Ασφαλιστικού. Αργότερα ωστόσο διευκρινίστηκε ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφερόταν στην αναδιάρθρωση των κοινωνικών επιδομάτων, κάτι που προβλέπεται και από το συμπληρωματικό Μνημόνιο του Ιουνίου.

Εδώ άλλο ένα σχετικό δημοσίευμα: Τα 35 επιδόματα και παροχές που «θυσιάζει» η τρόικα

1 σχόλιο :

  1. Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017
    Νέες ενστάσεις εκφράζουν οι δανειστές και κυρίως η πλευρά του ΔΝΤ για τον τρόπο χρηματοδότησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.
    Οι εκπρόσωποι των θεσμών φέρονται συμφώνα με την εφημερίδα να θέτουν θέμα μεγαλύτερων περικοπών σε συγκεκριμένα προνοιακά επιδόματα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το μέτρο στήριξης των ευάλωτων ομάδων το 2018, προσθέτοντας ένα ακόμα πρόσκομμα στη δύσκολη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
    Η νέα εμπλοκή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, καθώς θεωρείτο ότι το ζήτημα είχε κλείσει με τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 2 δύσκολες μεταρρυθμίσεις που πιθανώς να κρύβουν παρεμβάσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα αλλά και σε φοροαπαλλαγές, με στόχο να εξοικονομηθούν 200 210 εκατ ευρώ.
    http://www.skai.gr/news/finance/article/336108/nees-enstaseis-gia-ta-epidomata-apo-tous-daneistes-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.