27 Απρ 2014

videos από ΕΡΤ3 Η "παρέα εν δράσει" πετώντας με την ευγενική χορηγία της AEGEAN ολοκλήρωσε την εθελοντική της δράση "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους" στη μυροβόλο Χίο

Video - photos από ΕΡΤ3 - Η "παρέα εν δράσει" πέταξε με την AEGEAN στη Χίο 29 - 30 Ιουλίου 2016 συνεχίζοντας την εθελοντική της δράση Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για Όλους"

Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.

video 1 Η "παρέα εν δράσει" στη Χίο 2016

video ΕΡΤ3 η "παρέα εν δράσει" στη Χίο 2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία μια ακόμη εθελοντικη πρωτοβουλία για την "παρέα" μας, η οποία συνέλεξε και μοιράστηκε γνώση και εμπειρίες στην Μυροβόλο Χίο από τις 29 έως τις 30 Ιουλίου 2016. Η "παρέα" βιώνει εκ των έσω την αναπηρία αλλά σε κάθε ευκαιρία όλοι μας μεταδίδουμε διαρκώς θετική ενέργεια και παροτρύνουμε σε θετικές σκέψεις για το κοινό καλό, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, την οποία μεταδώσαμε και στη Χίο. Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εθελοντικής μας δράσης ήταν η προσφορά της AEGEAN η οποία εξασφάλισε, με την ευγενική χορηγία της, την μετακίνηση των μελών της "παρέας" προς και από το πανέμορφο νησί με ασφάλεια και άνεση.

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου, υποστηρίχτηκαν από πολλές επιχειρήσεις του νησιού, και ήταν άριστα συντονισμένες από το δυναμικό φιλόξενο και δραστήριο Δ.Σ. και τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ "Ίωνες" Χίου.

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πολιτών, μεγάλων και μικρών, πλημμύρισε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουλίου η κεντρική πλατεία της χώρας και όλοι με αμείωτο ενδιαφέρον επί ώρες παρακολουθούσαν και κυρίως συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις "μάθε για μένα και ας σχεδιάσουμε για όλους", που συντόνιζαν τα μέλη της "παρέας". Ο παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης μετέδωσε πλήθος πληροφοριών, συντονίζοντας το βιωματικό εγαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν να κινηθούν καθισμένοι σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μαζί με την καταγώμενη από τη Χίο πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο, πάντα γελαστή Κέλλυ Λουφάκη και τον τοξοβόλο Κωνσταντίνο Θεμελή, αναφέρθηκαν στο μεγαλείο του παραολυμπιακού ιδεώδους και στα οφέλη της ενασχόλησης των Ανθρώπων με Αναπηρία με τον αθλητισμό, πραγματοποιώντας βιωματικά εργαστήρια παρουσίασης των παραολυμπιακών αθλημάτων τους. Ο Τάκης Αλεξανδράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη της εφαρμογής των αρχών της σχεδίασης για όλους και στις νέες διεξόδους και τις λύσεις, στις οποίες μπορεί η ορθή εφαρμογή τους να οδηγήσει όπως στον τομέα του τουρισμού για όλους, μια ρεαλιστική και ελπιδοφόρα αναπτυξιακή προοπτική. Επίσςης αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα υποδομών και δικτύων, στους κινδύνους που επιφυλάσσει για τη ζωή και την υγεία του καθενός μας η νεανική, κυρίως, εκρηκτικότητα, η ριψοκίνδυνη ενέργεια και η άγνοια του κινδύνου, μιας και τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, οι βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, η μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς κλπ, αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία, στην οποία και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια, εφόσον, προηγουμένως, δεν κόψουν το νήμα της ζωής μας. Άλλωστε είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Ο ίδιος συντόνισε στη συνέχεια το βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν να κινηθούν με καλλυμένα τα μάτια τους, χρησιμοποιώντας το λευκό μπαστούνι. Τέλος ενημερώθηκαν από χειριστή της Ελληνικής Σχολής Σκύλων - Οδηγών τυφλών "ΛΑΡΑ" για τον τρόπο με τον οποίο ο σκύλος - οδηγός τυφλών καθοδηγεί τον χρήστη του. Ειδική αναφορά έγινε από όλα τα μέλη της "παρέας" στα εμπόδια που η αδιαφορία των πολιτών ορθώνει μπρος σε κάθε Άνθρωπο με Αναπηρία, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη και αυτόνομη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον, όπως τραπέζια και καρέκλες, εμπορεύματα, οχήματα σε ράμπες πρόσβασης, στα πεζοδρόμια, στους οδηγούς όδευσης τυφλών.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Π.Κ.Δ. Χίου, παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ.κ. Μάρκου, του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Καράλη και του δημοτικού συμβούλου κ. Στέλιου Καμπούρη και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των μελών της "παρέας" οι οποίες αφορούσαν τη σχεδίαση για όλους, την προσβασιμότητα, τον τουρισμό για όλους, την τέχνη προσβάσιμη για όλους, το παραολυμπιακό ιδεώδες, τους κινδύνους από τα κάθε είδους ατυχήματα, για τη ζωή και την υγεία μας. Ο Κωνσταντίνος Θεμελής, με την ιδιότητά του ως εκπαιδευτής στο Σωματείο "Άλλη Όψη" ενημέρωσε για τη δράση του Σωματείου, στα πλαίσια της οποίας, Άνθρωποι με κινητική αναπηρία εκπαιδεύονται για να πετύχουν την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωση τους. Σημειώνουμε πως αιτήσεις συμμετοχής για την προσεχή δράση του "Άλλη Όψη" γίνονται δεκτές έως 20 Αυγούστου. Επίσης η Ελπίδα Κυριακίδου παιδιατρική εργοθεραπεύτρια αναφερθηκε στο θεμα του αυτισμού, με στόχο να δοθούν πρακτικοί και κατανοητοί τρόποι και στρατηγικές έτσι ώστε να εξαλειφθούν μύθοι και παρανοήσεις σχετικά  με τον αυτισμό αλλά και να δοθούν λύσεις για την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία. Η εισήγηση της αναζωπύρωσε την συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων αποτυπώνοντας την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί πάνω στα θέματα της Ειδικής Αγωγής και τις αλλαγες που πρέπει να γίνουν.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Aegean, του Δήμου, Χίου, καθώς και των καταστημάτων Admiral, Οrthon IKE N. K. Μουρίκης, NRG Sports, Stavrianos, Ν. Βιττάκης, Σπέσιαλ, Φαρμακείο Κακούλα, Γυμναστήριο Hercules, Καφεκοπτείο Κουγιούλη, Ρακάδικο, Απόμερο, Physiomedica, Nextlevel.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, Kounoupi.gr

video 1 Η "παρέα εν δράσει" στη Χίο 2016

video ΕΡΤ3 η "παρέα εν δράσει" στη Χίο 2016

Διαβάστε εδώ - Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει την εθελοντική πρωτοβουλία "Παρέα εν δράσει"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.