27 Απρ 2014

Videos - photos - Η "Παρέα εν δράσει" ολοκλήρωσε μια ακόμη εθελοντική της δράση στην Κόρινθο με σύνθημα "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους" στις 11 Νοεμβρίου 2016

"Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους" - "Παρέα εν δράσει" στην Κόρινθο 11-11-2016

Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, με τη συνεργασία του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων στην Κόρινθο, με κύριο στόχο τη σταδιακή μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας. Στο πλαίσιο αυτό η "Παρέα" προσκλήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2016 στην Κόρινθο και παρουσίασε την εθελοντική της δράση "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους", σε περισσότερους από 500 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κορινθίας, μοιράζοντας και συλλέγοντας πολύτιμη γνώση και εμπειρίες. Οι μαθητές, αμέσως μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση τους για τις συνέπειες της χρήσης πλαστικής σακούλας στη φύση, συνάντησαν τα μέλη της "Παρέας εν δράσει" τα οποία τους παρουσίασαν τα παραολυμπιακά αθλήματα, έκαναν τους μαθητές συμμέτοχους στη δράση κατά τη βιωματική προσομοίωση των αθλημάτων και τους ενημέρωσαν για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα κάθε είδους ατυχήματα, στη ζωή και την υγεία μας.

Στόχοι της "Παρέας" είναι:

1) Η προαγωγή του μεγαλείου του παραολυμπιακού ιδεώδους και η ενημέρωση για τα οφέλη της ενασχόλησης των Ανθρώπων με Αναπηρία με τον αθλητισμό.

2) Η πληροφόρηση για παροχές, δικαιώματα, η παροχή νομικής προστασίας, η επεξεργασία ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, η υποστήριξη της δρομολόγησης της επίλυσής τους με συντονισμένες ενέργειες σε πνεύμα συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς.

3) Η ενημέρωση για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για τη ζωή και την υγεία μας, η νεανική, κυρίως, εκρηκτικότητα, η ριψοκίνδυνη ενέργεια και η άγνοια του κινδύνου, μιας και τα κάθε είδους ατυχήματα, κυρίως όμως τα τροχαία, οι βουτιές στη θάλασσα σε σημεία με άγνωστη μορφολογία βυθού, η μεταφορά τραυματία από μη ειδικούς τραυματιοφορείς, αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου στην αναπηρία, στην οποία και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια, εφόσον, προηγουμένως, δεν κόψουν το νήμα της ζωής μας. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως η απόσταση, ανάμεσα στην καθημερινότητά μας και την αναπηρία, είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

4) Η εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους, ώστε να δημιουργηθούν προσβάσιμες υποδομές και δίκτυα, αρχικά για την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της κάθε περιοχής και δευτερευόντως για την εξυπηρέτηση πολυάριθμων επισκεπτών, ηλικιωμένων και Ανθρώπων με Αναπηρία, οι οποίοι ταξιδεύουν πάντα συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους ή τους προσωπικούς βοηθούς τους. Ο τουρισμός για όλους μπορεί να αποτελέσει για τη χώρα μας, μια δυναμικά εξελισσόμενη αναπτυξιακή προοπτική. Σημειώνουμε πως η φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού ήταν αφιερωμένη στον τουρισμό για όλους.

5) Η διαρκής επισήμανση της ανάγκης σεβασμού των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της αξίας της συνεισφοράς στην κοινωνία του καθενός μας, ανάλογα με τις δυνατότητες του, από όποια θέση και αν βρίσκεται, αρκεί η ίδια η κοινωνία να μην παρεμποδίζει την εξέλιξή του, αλλά αντίθετα να του προσφέρει ίδιες ευκαιρίες, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία και κίνηση, τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του, την εκπαίδευση και την επαγγελματική του αποκατάσταση, την ισότιμη συμμετοχή του σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

6) Η άρση των εμποδίων που η αδιαφορία των πολιτών ορθώνει μπροστά σε κάθε Άνθρωπο με Αναπηρία, παρεμποδίζοντας την ελεύθερη και αυτόνομη κίνησή του στο δομημένο περιβάλλον, όπως τραπέζια και καρέκλες, εμπορεύματα, οχήματα σε ράμπες πρόσβασης, στα πεζοδρόμια, στους οδηγούς όδευσης τυφλών, στις κατειλημμένες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε:

Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών, κατά τη διάρκεια του οποίου καθένας κινήθηκε χρησιμοποιώντας το λευκό μπαστούνι.

Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κορίνθιος παραολυμπιονίκης Χρήστος Αγγουράκης, εξηγούσε τον τρόπο μετακίνησης του Ανθρώπου με κινητική αναπηρία με το αναπηρικό αμαξίδιο και υποβοηθούσε με τις οδηγίες του την κίνηση καθενός που δοκίμαζε να το χρησιμοποιήσει.

Παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας, της αντισφαίρισης και της τοξοβολίας με αμαξίδιο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές με τη χρήση ασφαλών πλαστικών ξιφών, συναγωνίστηκαν την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, αντιμετώπισαν τη ρακέτα του Γιώργου Λαζαρίδη, αθλητή αντισφαίρισης με αμαξίδιο και δοκίμασαν τις ικανότητες τους στην τοξοβολία με αμαξίδιο, υπό τις οδηγίες του πρωταθλητή Ελλάδας Κωνσταντίνου Θεμελή.

Η δράση ολοκληρώθηκε αφήνοντας παρακαταθήκη στην πόλη της Κορίνθου 4 νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ οριοθετημένες και σηματοδοτημένες σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις

Στα εγκαίνια των 4 νέων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, τα μέλη της "Παρέας", περιστοιχισμένα από το πλήθος των μαθητών, καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων κ. Χρήστος Χασικίδης, οι αντιδήμαρχοι κ. Σταύρος Κεφαλας και Ανδρέας ζόγκος και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κορινθίων κ. Γιώργος Φαρμάκης. Επίσης παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΠΟΑΚ "Αρίων", κ. Σταμάτης Χαλβατζής.

Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.

Η "Παρέα" βιώνει εκ των έσω την αναπηρία αλλά, σε κάθε ευκαιρία, όλα τα μέλη της μεταδίδουν διαρκώς θετική ενέργεια και παροτρύνουν σε θετικές σκέψεις για το κοινό καλό, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Προσομοίωση αθλήματος αντισφαίρισης με αμαξίδιο στην Κόρινθο.

Προσομοίωση αθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο στην Κόρινθο, (μέρος Α).

Προσομοίωση αθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο στην Κόρινθο (μέρος Β).

Προσομοίωση αθλήματος τοξοβολίας με αμαξίδιο.

Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών στην Κόρινθο.

Διαβάστε εδώ - Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει την εθελοντική πρωτοβουλία "Παρέα εν δράσει"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.