9 Ιουν 2014

2017-05-22_25 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Videos - photos Ημερίδας "Κοινωνία - Διαφορετικότητα - Αναπηρία" στη Σπάρτη στις 14-05-2017

Δελτίο τύπου

Προς:  Μ.Μ.Ε. Σπάρτη, 22 Μαΐου 2017, Αρ. Πρωτ.: 25

Θέμα: Video - photos Ημερίδα "Κοινωνία - Διαφορετικότητα - Αναπηρία"

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ευχαριστεί την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, για την αμέριστη στήριξη που παρείχαν στο Σωματείο μας για την πραγματοποίηση της Ημερίδας "Κοινωνία - Διαφορετικότητα - Αναπηρία" στην οποία παρουσιάστηκαν τα πορίσματα του δεύτερου κύκλου εργασιών του επιστημονικού forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του Σωματείου μας. Ευχαριστεί επίσης τον Πατέρα Κωνσταντίνο Ορφανάκο, ο οποίος μετέφερε το θερμό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλία Στρατηγάκο, εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, τον πρόεδρο του νομικού προσώπου κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης κ. Θέμη Πατσιλίβα, εκπρόσωπο του Δημάρχου Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιότη, τον Λοχαγό κ. Βασίλη Σιατήρα, εκπρόσωπο του ΚΕΕΜ Σπάρτης, τον Υπαστυνόμο Α κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας. Ευχαριστεί επίσης τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Αντώνη Τραυλό, πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της ημερίδας, με την πολλή ενδιαφέρουσα ομιλία του (ακολουθεί σχετικός σύνδεσμος) και την δημοσιογράφο κα Νατάσα Μποζίνη η οποία συντόνισε τις εργασίες.

Αμέσως μετά μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πρώτα videos από την ημερίδα. Θα ακολουθήσουν επόμενα δελτία τύπου με όλα τα videos, που θα συμπληρώσουν την παρουσίαση των εισηγήσεων οι οποίες ενεργοποίησαν το γόνιμο διάλογο κατά τη διάρκεια της ημερίδας και την διαρκή ανταλλαγή σκέψεων και προβληματισμών μεταξύ των μελών του επιστημονικού μας forum. Σημειώνουμε πως υπάρχει διαρκώς ανοιχτή πρόσκληση του επιστημονικού μας forum, προς την επιστημονική κοινότητα ώστε η στελέχωση του με νέα μέλη να είναι συνεχής. Αυτή η συνεργασία μπορεί να οδηγήσει στην διαμόρφωση ρεαλιστικών λύσεων, ικανών να τύχουν πρακτικής εφαρμογής, κάτι που αποτελεί κυρίαρχο στοχο για το επιστημονικό forum του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.

Video - Προαναγγελία της ημερίδας "Κοινωνία - Διαφορετικότητα - Αναπηρία" στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ tv - Παρασκευή 13-05-2017.

Video - Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί.

Video - Εναρκτήρια ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Αντώνη Τραυλό, Πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού.

“Η αναπηρία ως υπαρξιακή κατάσταση" - Ιωαννίδου Μαρία, Ψυχολόγος υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος Ε.Δ.Ε.Α.Υ. ειδικού δημοτικού Άργους.

Η τέχνη ως ευεργεσία Χρύσα Καριεντίδου - φοιτήτρια ψυχολογίας.

“Η εικόνα του σώματος και η έκφραση της σεξουαλικότητας” Κυμπουρόπουλος Στέλιος, MSc Ψυχίατρος – Σεξολόγος.

“Το σωματικό βίωμα στους επαγγελματίες χορευτές με κινητική αναπηρία” Κολίσογλου Ανδρέας, Ψυχολόγος.

Το αρχείο της παρουσίασης του Ανδρέα Κολίσογλου.

Οι πολιτικές κοινωνικής προστασίας αμεα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” Γραμματική Λιόντη, κοινωνική λειτουργός.

Το αρχείο της παρουσίασης με τίτλο: “Η υιοθέτηση των αρχών της Σχεδίασης για Όλους ως μοχλός ανάπτυξης” του Δρ. Ιωάννη Μπασδέκη, Ερευνητή σε θέματα προσβασιμότητας του διαδικτύου, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – Ινστιτούτο Πληροφορικής.

Το αρχείο της παρουσίασης με τίτλο: “Εφαρμόζοντας την Αλλαγή: Η Αναπηρία σε Ένα Πλαίσιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» της Μαίρης Στυλίδη, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων / Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Επισκεφθείτε την σελίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος"

Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε σχετικά με την πρώτη επιτυχημένη ημερίδα του forum στις 18 Δεκεμβρίου 2016 στη Σπάρτη με την αμέριστη υποστήριξη του δήμου Σπάρτης και του ν.π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου.

Διαβάστε πατώντας εδώ το σύνολο του δελτίου τύπου, με την ανοιχτή πρόσκληση διαρκείας προς όλη την επιστημονική κοινότητα να συμμετέχει στη διαμόρφωση των προτάσεων του επιστημονικού forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.

Διαβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας και το σύνολο των αναρτήσεων σχετικά με το επιστημονικό forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.