12 Φεβ 2015

Διάβασε πως μπορείς και εσύ, με απλές κινήσεις, να βοηθήσεις στην πρόσβαση όλων στην πληροφορία στο διαδίκτυο - Παρουσίαση του εργαλείου ελέγχου ηλεκτρονικής προσβασιμότητας w3c

Ηλεκτρονική προσβασιμότητα

Φίλες και φίλοι, για να εργαστούμε όλοι συντονισμένα για την επίτευξη της εφαρμογής της σχεδίασης για όλους, για την ισότιμη πρόσβαση όλων μας στην πληροφορία στο διαδίκτυο, σας παρακαλώ σε κάθε σας δημοσίευση στο facebook να γράφετε ένα σύντομο σχόλιο, το οποίο να επεξηγεί την εικόνα ή τη φωτογραφία που κοινοποιείτε. Με αυτό τον τρόπο, και εγώ και άλλοι φίλοι και φίλες με πρόβλημα όρασης που χρησιμοποιούμε αναγνώστη οθόνης, θα λαμβάνουμε όλη την πληροφορία που μεταδίδετε. Επίσης, όταν αναδημοσιεύετε κάτι από το χρονολόγιο ενός φίλου σας, σας πληροφορώ ότι το κείμενο της λεζάντας χάνεται. Κατά συνέπεια, άνθρωποι με προβλήματα όρασης, αδυνατούν να αντιληφθούν το περιεχόμενο της δημοσίευσης. Ακόμη και οι υπόλοιποι φίλοι σας θεωρώ ότι, μόνο αν ανοίξουν τη δημοσίευση, μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς δημοσιεύσατε. Διαφορετικά, απλά πληροφορούνται ότι έχετε δημοσιεύσει κάτι. Δεν ξέρουν τι είναι αυτό. Η λύση είναι απλή και διαρκεί μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα. Προσθέστε δύο λέξεις που να εξηγούν το περιεχόμενο της δημοσίευσης ή την φωτογραφία, την εικόνα και το τι αυτή απεικονίζει. Παρακαλώ δημοσιεύστε το για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι φίλοι σας. Ευχαριστώ!

Εάν θέλετε να έχετε μια άποψη για το εάν ο ιστότοπός σας είναι προσβάσιμος ή πόσα σφάλματα προσβασιμότητας περιέχει, τα οποία με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους παρεμποδίζουν Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες να πάρουν την πληροφορία που περιέχεται σε αυτόν, αντιγράψτε το url του, ανοίξτε το σύνδεσμο του W3C αντιγράψτε το url και αμέσως θα γίνει ο σχετικός έλεγχος με ταυτόχρονη εμφάνιση των σφαλμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο : Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα αποτελεί θεμέλιο για τη διασφάλιση των

Ανάγνωση γραπτών μηνυμάτων sms

Για να είναι δυνατή η ανάγνωση ενός γραπτού μηνύματος sms από όλα τα είδη κινητών τηλεφώνων τα οποία χρησιμοποιούν Άνθρωποι με πρόβλημα όρασης σας συνιστώ να γράφετε μόνο με μικρούς - πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες. Όταν γράφετε με κεφαλαία, το κινητό επιλέγει να γράφει τους κεφαλαίους χαρακτήρες στα αγγλικά, μιάς και είναι κατασκευασμένο να προωθεί την αγγλική γλώσσα. Τους μόνους χαρακτήρες που γράφει με την ελληνική γραμματοσειρά του είναι όσοι δεν συναντώνται στην αγγλική γλώσσα. Παράδειγμα: Αν θέλετε να γράψετε τη λέξη αξονας και έχετε επιλέξει στο κινητό σας την επιλογή να γράφει κεφαλαίους χαρακτήρες, τότε το Α θα είναι αγγλικό, το Ξ ελληνικό και όλα τα υπόλοιπα αγγλικά. Άρα ο αναγνώστης οθόνης του κινητού μου θα διαβάσει κάτι ακαταλαβίστικο αφού θα προσπαθήσει να διαβάσει μια οπτικά για εσάς ελληνική λέξη, με αγγλική προφορά και ένα ξ στη μέση. Δηλαδή... Καταστροφή! Στην πραγματικότητα έχετε γράψει μόνο έναν ελληνικό χαρακτήρα ενώ οπτικά για εσάς η λέξη είναι ελληνική. Παρακαλώ να γράφετε σύντομα γραπτά μηνύματα μόνο με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες και φυσικά πουθενά γκρικλις. Ευχαριστώ!

1 σχόλιο :

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.