2 Ιουλ 2016

Ο ρόλος της 12ης και της 13ης Μαΐου 2016 στην ζωή των συνταξιούχων - Οι πέντε κατηγορίες που θίγονται

Ο ρόλος της 12ης και της 13ης Μαΐου 2016 στην ζωή των συνταξιούχων - Οι πέντε κατηγορίες που θίγονται

Σύροντας τον κέρσορα πάνω από τους ακόλουθους συνδέσμους, με την αλλαγή του χρώματος, ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής, παρακολούθησης videos και ανοίγματος σχετικών συνδέσμων

Για αναγνώστες οθόνης περιήγηση με το πλήκτρο tab για πλοήγηση στις επικεφαλίδες και στους συνδέσμους

Ο ρόλος της 12ης και της 13ης Μαΐου 2016 στην ζωή των συνταξιούχων - Οι πέντε κατηγορίες που θίγονται

Καθοριστικές φαίνεται να είναι οι δύο αυτές ημερομηνίες του Μαΐου του 2016 για τις συντάξεις όσων είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν ή μετά από αυτές. Μικρότερες και χωρίς επιδόματα κύριες συντάξεις (λόγω των χαμηλότερων ποσοστών αναπλήρωσης που ισχύουν για συντάξιμες αποδοχές πάνω από 1.000 ευρώ ή με περισσότερα από 25 χρόνια ασφάλισης και της κατάργησης των ειδικών, ανά ταμείο, επιδομάτων γάμου και τέκνων) θα λαμβάνουν όσοι υπέβαλαν μετά τις 12 Μαΐου αίτηση συνταξιοδότησης ή διέκοψαν το επάγγελμά τους ή δεν είχαν συμπληρώσει έως τότε την προβλεπόμενη ηλικία για την είσπραξη της σύνταξης. Σύμφωνα με τις εγκυκλίους που εξέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, η 13η Μαΐου του ’16 είναι, επίσης, η ημερομηνία «κλειδί» για το αν θα καταβάλλονται ή όχι συντάξεις χηρείας (ανάλογα με την ηλικία) καθώς και για τον τρόπο υπολογισμού των αναπηρικών συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για παράταση της συνταξιοδότησης, εξακολουθεί να εφαρμόζεται το προγενέστερο του ν.4387/2016 νομοθετικό πλαίσιο ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης, ανεξάρτητα εάν η σχετική αίτηση για την εκ νέου κρίση από τα ΚΕΠΑ υποβλήθηκε προγενέστερα ή μεταγενέστερα της ισχύος του ν.4387/2016. Σε περίπτωση, όμως, που προκύπτει διακοπή της συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, και η σύνταξη επαναχορηγείται μετά την ισχύ του ν.4387/2016, ο υπολογισμός της σύνταξης γίνεται με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο "Ανατροπές - σοκ στις συντάξεις - Ολες οι κατηγορίες που θίγονται" από την Ημερήσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.