6 Ιουλ 2016

Με τη βούλα της Κομισιόν οι περικοπές στην κοινωνική πρόνοια όπως καταδεικνύει η απάντηση της επιτροπής στην σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα

Μια ακόμη ισχυρότατη επιβεβαίωση των αναλύσεων μας για τις περικοπές στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας

Σύροντας τον κέρσορα πάνω από τους ακόλουθους συνδέσμους, με την αλλαγή του χρώματος, ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής, παρακολούθησης videos και ανοίγματος σχετικών συνδέσμων

Για αναγνώστες οθόνης περιήγηση με το πλήκτρο tab για πλοήγηση στις επικεφαλίδες και στους συνδέσμους

Έμμεσο «ναι» Κομισιόν σε περικοπές των παροχών κοινωνικής πρόνοιας

Η εξοικονόμηση των πόρων για τη μεγάλη φτώχεια πρέπει να γίνει από τις περικοπές των επιδομάτων των ήδη ευάλωτων κατηγοριών

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να υποστηρίξει πως όλα αυτά που έχουμε αναλύσει σε πλήθος άρθρων μας, για τον αφανισμό των ΑμεΑ, με τη συμπίεση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας είναι πλάσματα της φαντασίας μας, πως αποτελούν μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, με έναν άνευ ουσίας θόρυβο για κάτι που δεν πρόκειται τελικά να συμβεί, νομίζουμε πως πρέπει πλέον να αλλάξει γνώμη. Την παραμικρή υποψία για την πιθανότητα να έχουμε κάνει ένα ακόμη εσφαλμένο συλλογισμό τη διαλύει το κείμενο που ακολουθεί, με αφορμή την ερώτηση της κ.ας Κωνσταντίνας Κούνεβα στο αρμόδιο όργανο της Ε.Ε.

Θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε όλους τους Έλληνες πως δεν διεκδικούμε κάτι περισσότερο για να ζήσουμε πλουσιοπάροχα αλλά απλά για να ζήσουμε! Να τους θυμίσουμε πως και εμείς αντιμετωπίζουμε την σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας σε κρίση, με όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, έχοντας ένα επιπλέον, τεράστιο βάρος πάνω μας, αυτό της αναπηρίας, το οποίο αυξάνει υπέρμετρα το κόστος ζωής μας. Να τους εξηγήσουμε πως οι έως τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές μας έχουν εγκλωβίσει (με την ανοχή μας) στην επιδοματική πολιτική, αποκλείοντάς μας από την εκπαίδευση ή την εργασία. Ακόμη και όσοι έχουν την απαραίτητη μόρφωση δεν καταφέρνουν να μπουν στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε το άρθρο όπως έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο γίνεται σαφές ότι η πλήρης αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που προωθείται στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης του Μνημονίου θα έχει «θύματα»! Συγκεκριμένα, η ανάγκη της αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας προωθεί την απόλυτη επικράτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το πλέον σοβαρό είναι πως η εξοικονόμηση των πόρων για την ακραία φτώχεια πρέπει να γίνει από τις περικοπές, κατά 900 εκ. ευρώ, των επιδομάτων των ήδη ευάλωτων κατηγοριών!

Διαβάστε το σήνολο της ανάρτησης.

Το κείμενο της ερώτησης με τη σχετική απάντηση από τον ιστότοπο της ευρωβουλευτή κ.ας Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Για την πληρέστερη πληροφόρησή σας για τα όσα έχουμε κατά καιρούς τεκμηριώσει στις αναλύσεις μας διαβάστε εδώ την ακόλουθη ανάρτηση: Ένα ακόμη δημοσίευμα επιβεβαιώνει τις εμπεριστατωμένες μας αναλύσεις για τον αφανισμό των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες μέσω των περικοπών των κονδυλίων για την πρόνοια.

Εδώ η "παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 με την προσέγγιση του θέματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

video - Παρέμβαση Κωνσταντίνας Κούνεβα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για την «Εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία».

Κ. Κούνεβα: Να πάψει η Κομισιόν να παίζει κρυφτό και να αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.