8 Ιαν 2014

Δελτίο τύπου - Videos - photos - "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" - Επιστημονικό Forum - Ημερίδα "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους" 09-12-2017

Ημερίδα: "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους"

Επιστημονικό Forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα “Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους”, στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Τρίπολη

Η 3η ημερίδα παρουσίασης συμπερασμάτων του επιστημονικού forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" με θέμα “Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους” πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Τρίπολη Αρκαδίας, στον προσβάσιμο και φιλόξενο χώρο του ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ". Κατά τη διάρκεια των εργασιών της παρουσιάστηκαν οι εμπεριστατωμένες επιστημονικές προτάσεις των μελών του forum, για την επίτευξη ικανοποιητικού επιπέδου προσβασιμότητας προς όφελος των μόνιμων κατοίκων, Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και ηλικιωμένων, κατ’ εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους, και για την ανάπτυξη προσβάσιμων για όλους υπηρεσιών τουρισμού.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ", της Λακωνίκης τροφίμων ΑΕ και της kafesakis.MOUNTLAND Ελατοχώρι Πιερίας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος. Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού και η κα Μαίρη Αρώνη, Πρόεδρος του ραδιοφώνου «Επικοινωνία fm” του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και Γενική Γραμματέας στην Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας. Χαιρετισμό μέσω επιστολής απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος - σεναριογράφος Νατάσα Μποζίνη συνεπικουρούμενη από την αρχαιολόγο Σόφη Διαμαντή. Η εμπειρία της Νατάσας Μποζίνη στην υποστήριξη της ισότιμης προσέγγισης στην πληροφορία για τους Ανθρώπους με προβλήματα όρασης αποδείχτηκε πολύτιμη λόγω της ακουστικής περιγραφής που πραγματοποιούσε κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων, σε εικόνες, σχεδιαγράμματα, videos ή των δρώμενων. Το πρόγραμμα της ημερίδας διανεμήθηκε σε όλους στο σύστημα της γραφής και ανάγνωσης τυφλών. Η εκτύπωσή του προσφέρθηκε από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης την οποία ευχαριστούμε. Επίσης υποστηριζόταν η ισότιμη συμμετοχή ανθρώπων με προβλήματα ακοής με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την εκπαιδευόμενη διερμηνέα Πέλα Δινοπούλου ενώ είχαν προβλεφθεί θέσεις για χειλαναγνώστες.

Εισηγήσεις

Της ημερίδας της 9ης Δεκεμβρίου 2017 προηγήθηκε την Παρασκευή 08-12-2017 στις 19:00 σε αίθουσα του ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" η παρουσίαση της εισήγησης της Χρύσας Καριεντίδου, φοιτήτριας Ψυχολογίας, και μέλους της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών της Αθήνας και του ψυχολόγου Ανδρέα Κολίσογλου με τίτλο: "Τέχνη ψυχολογία και αναπηρία". Αμέσως μετά παρακολουθήσαμε την παράσταση σύγχρονου χορού "Τα σώματα και οι λέξεις" στην οποία συμμετείχαν με την ιδιότητα τους ως χορευτές η Χρύσα και ο Ανδρέας, μαζί με την Βίκυ Σκορδαλή, χορεύτρια και ηθοποιό.

Υλικό ημερίδας

Φωτογραφικό υλικό

Το σύνολο του video της ημερίδας της 9ης Δεκεμβρίου 2017.

Η σελίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.