6 Φεβ 2017

Τέλος στην παραπλάνηση του Ανθρώπου με Αναπηρία για την ισχύ των πιστοποιητικών αναπηρίας

Όλα τα "εφ'όρου ζωής" πιστοποιητικά αναπηρίας ισχύουν νόμιμα έναντι όλων

Τέλος στην παραπλάνηση του Ανθρώπου με Αναπηρία για την ισχύ των πιστοποιητικών αναπηρίας

Μια μεγάλη επιτυχία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Άνθρωποι με Αναπηρία επιτεύχθηκε, με την αναγνώριση από την Πολιτεία πιστοποιητικού αναπηρίας πέραν αυτών που εκδίδει το ΚΕΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων θεωρείται έγκυρο και νομικά ισχυρό το πιστοποιητικό αναπηρίας με διάρκεια ισχύος εφ' όρου ζωής που έχει εκδοθεί από αρμόδια υγειονομική επιτροπή πριν το 2011. Η αναγνώριση αυτή είναι απόρροια της επιμονής που επέδειξε ο αιτούμενος πολίτης υπό τη νομική καθοδήγηση που εθελοντικά του παρείχε ο δικηγόρος Τάκης Αλεξανδράκης, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, ο οποίος είχε συστηματικά εργαστεί για την εύρεση νομικά ορθής λύσης στο ζήτημα. Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν σωστά επί του θέματος, και να μην δέχονται αδιαμαρτύρητα τις όποιες προφορικές αιτιάσεις περί της μη ισχύος των πιστοποιητικών αναπηρίας τους αλλά να απαιτούν έγγραφη απάντηση.

Παρακολουθήστε την συζήτηση της Έλσας και του Χάρη με τον Τάκη, την Τρίτη 07-02-2017 ">από την παρουσίαση του θέματος στην εκπομπή "Καθημερινά και Απλά" με σχετικές οδηγίες.

5 σχόλια :

  1. πώς μπορουμε να βρούμε το σχετικό έγγραφο της διεύθυνσης Κοινωνικής αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει λόγος να έχετε το συγκεκριμένο έγγραφο στα χέρια σας. Απλά, καθένας πρέπει να απαιτεί την έγγραφη εντολή από την δημόσια υπηρεσία. Συγκεκριμένα, αν σας λένε προφορικά πως το πιστοποιητικό αναπηρίας (που έχει εκδοθεί πριν το Σεπτέμβριο του 2011 ή και οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους, το οποίο δεν έχει λήξει και το οποίο φέρει την στρογγυλή σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας) δεν ισχύει και δεν το δέχεται η δημόσια υπηρεσία, απαιτήστε να σας το απορρίψουν με έγγραφο τους, να σας το δώσουν γραπτώς. Αυτό γνωρίζουν πως δεν έχουν την δικαιοδοσία να το πράξουν και δεν θα το πράξουν. Αλλά θα δεχτούν το πιστοποιητικό αναπηρίας σας κανονικά.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου φιλε Τακη
    Η εφορια δεν μου το δεχετε γιατι ζηταει ΚΕΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνεις αίτηση προς την όποια υπηρεσία ενεργεί παράνομα και δεν δέχεται το εν ισχύ πιστοποιητικό σου ζητώντας ότι αναφέρω στο "πρότυπο αίτησης" http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.