2 Μαρ 2018

2018-03-02_2 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Θέμα: Θετική εξέλιξη σχετικά με την ισχύ των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας των εκδιδόμενων πριν την 01-09-2011 σύμφωνα με την απάντηση του Γ.Γ.Πρόνοιας

Δελτίο Τύπου

Σπάρτη, 2 Μαρτίου 2018, Αρ. πρωτ.: 2

Θέμα: Θετική εξέλιξη σχετικά με την ισχύ των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας των εκδιδόμενων πριν την 01-09-2011 σύμφωνα με την απάντηση του Γ.Γ.Πρόνοιας

Σας παραθέτουμε τα στοιχεία για την εξαιρετικά σημαντική διευκρίνηση στην οποία προχώρησε κατόπιν ερωτήματος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κ. Δ. Καρελάς, σχετικά με την ισχύ των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας σας, που έχουν εκδοθεί πριν την 01-09-2011. Συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο του απαντητικού εγγράφου με Αρ. Πρωτ.: Δ12α/Φ.28/Γ.Π.7798/161 της 15/02/2018, που έστειλε στο Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ), σημειώνει:

"Είναι ευνόητο ότι οι επανέλεγχοι είναι απαραίτητοι όταν στις παλιές εν ισχύ γνωματεύσεις, ακόμα κι αν πρόκειται για εφ’ όρου ζωής κρίση, δεν αναγράφεται το απαιτούμενο από το επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο ποσοστό αναπηρίας."

Στην παράγραφο αυτή διευκρινίζεται πως επανέλεγχος απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας ΔΕΝ αναγράφει το απαιτούμενο από το επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο ποσοστό αναπηρίας. Σε αυτές και μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται επανέλεγχος από το ΚΕ.Π.Α. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που αφορούν σε εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας, στο σώμα των οποίων αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας επανέλεγχος ΔΕΝ απαιτείται.

Σας καλούμε να ακολουθήστε τις χρηστικές οδηγίες που σας έχουμε δώσει και μαζί με το πρότυπο της αίτησης προς την δημόσια υπηρεσία, το έγγραφο της Γ.Γ. Πρωθυπουργού και το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας, να συνυποβάλλεται και το παρόν έγγραφο με την απάντηση του Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Δ. Καρελά ώστε η δημόσια υπηρεσία να το αποδέχεται άμεσα και χωρίς αντίρρηση όπως ορίζει η έννομη τάξη της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.