23 Μαρ 2018

2018-03-23_3 Δελτίο Τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Επανεπιβεβαίωση του αυτονόητου: το Δημόσιο οφείλει να αναγνωρίζει το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας

Δελτίο Τύπου

Σπάρτη, 23 Μαρτίου 2018, Αρ. πρωτ.: 3

Θέμα: Επανεπιβεβαίωση του αυτονόητου: το Δημόσιο οφείλει να αναγνωρίζει το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας κύκλος σκληρού αγώνα κατά της αυθαιρεσίας του Δημοσίου, το οποίο παρέβλεπε για τα εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας, την προβλεπόμενη, στην έννομη τάξη της Ελλάδας μας, πάγια αρχή της ισχύος των δημοσίων εγγράφων έως την ημερομηνία λήξης τους.

Η πορεία αυτή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 όταν για πρώτη φορά εφάρμοσα όσα πρέσβευα, βασισμένος στην έννομη τάξη της χώρας μας. Την ευκαιρία μου έδωσαν 2 εξαιρετικές φίλες που με εμπιστεύτηκαν και ακολούθησαν τις οδηγίες μου, στην συναλλαγή τους με την Κοινωνική Πρόνοια, η οποία απαιτούσε για την συνέχιση της επιδότησής τους πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕ.Π.Α.. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε υπέρ τους αφού η υπηρεσία της Κοινωνικής Πρόνοιας συνέχισε ως όφειλε, την επιδότησή τους λόγω τυφλότητας δυνάμει του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας που νόμιμα κατείχαν από το 2004, και τις απάλλαξε από την άνευ ουσίας επανεξέταση στο ΚΕ.Π.Α., επιβεβαιώνοντας πλήρως την θέση μου, στην οποία κατέληξα μελετώντας τα νομικά κείμενα.

Αυτήν την πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει και στηρίξει με κάθε τρόπο το αναπηρικό κίνημα ώστε να απαλλάξει από τεράστια ταλαιπωρία τον Άνθρωπο με Ειδικές Ανάγκες. Η θέση μου αυτή υποστηρίχτηκε από το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας και από χιλιάδες φίλες και φίλους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες από όλη την Ελλάδα, που με αμέτρητα τηλεφωνήματα, μηνύματα, μου δίνουν την δύναμη να συνεχίζω, χωρίς να ακούω τις "Κασσάνδρες".

Με καίριες παρεμβάσεις και συνεχή ενημέρωση αγωνιζόμασταν άλλη μια φορά για το αυτονόητο, το οποίο αδιαμφισβήτητα προβλέπει η έννομη τάξη και όλοι όφειλαν να γνωρίζουν και να σέβονται. Έπρατταν όμως ακριβώς το αντίθετο, υποσκελίζοντας την έννομη τάξη, υιοθετώντας κατά το δοκούν μια ολοκληρωτικά λανθασμένη και απάνθρωπη ισοπεδωτική τακτική. Πάρα πολλοί λοιδόρησαν την προσπάθεια, έγραψαν πως αυτά είναι μόνο λόγια, πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει και πως είναι αδύνατο να καταφέρει κάποιος να πετύχει την δικαίωσή του εφαρμόζοντας τις οδηγίες μας. Αποδείχτηκε πως όλα όσα έλεγαν ήταν λόγια του αέρα. Αντίθετα με αυτά, η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και η πρόσφατη του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας στα σχετικά ερωτήματα που απηύθυνε το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας επιβεβαίωσαν με απόλυτο τρόπο την θέση μας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας! Προχωράμε για τις επόμενες κατακτήσεις μας! Η έννομη τάξη της Ελλάδας μας είναι το απόλυτο όπλο μας! Με αυτό μπορούμε να ανατρέψουμε την αυθαιρεσία και να σταματήσουμε την παρανομία. από όπου και αν προέρχονται! Μπορούμε επίσης να προκαλέσουμε μια εκ βάθρων επί το δικαιότερον αναθεώρηση του πίνακα προσδιορισμού βαθμού αναπηρίας. Να εξορθολογήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών των ΚΕ.Π.Α., και να ελέγχουμε την συνήθως αντιδεοντολογική και συχνά απαράδεκτη συμπεριφορά των μελών που τις απαρτίζουν, που συντονισμένα εξευτελίζουν τον Άνθρωπο με Ειδικές Ανάγκες και τελικά "καταφέρνουν να τον γιατρεύουν!". Άλλωστε όλα αυτά με έκαναν να χαρακτηρίζω το ΚΕ.Π.Α. σύγχρονη "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ".

και όμως η γη είναι στρογγυλή

1 σχόλιο :

  1. Πολλα συγχαρητηρια για τις επιμονες προσπάθειες και δικαιώσεις που πετυχατε για τα ΑμεΑ,ο Θεος να σας εχει καλα να συνεχισετε τον αγωνα σας,σας ευχαριστούμε,σας ευχαριστω και εγω πολύ ενας πανω από 55 ετη παραπληγικος.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.